CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 11.09.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky a nebezpečná pyrotechnika v tržnici

        Stovky kusů textilního zboží, stovky kabelek, opasků a parfémů v odhadované hodnotě půldruhého milionu korun, ale také „zábavní pyrotechnika“ nejvyšší třídy nebezpečnosti jsou výsledkem kontroly jedné z tržnic v Hatích.

        Na základě příkazu Okresního soudu Znojmo k prohlídkám jiných prostor a pozemků celníci na počátku víkendu zkontrolovali tržnici Hatě II v těsné blízkosti státní hranice s Rakouskem. Na místě zajistili 809 kusů textilu a 830 kusů ostatního zboží podezřelého z porušování některých práv duševního vlastnictví. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 1 629 000 korun.

        Vedle zboží označeného ochrannými známkami celníci ve dvou stáncích našli a zajistili také zábavní pyrotechniku. Při bližším ohledání zjistili, že se jedná o pyrotechniku IV. třídy, která už je posuzována jako výbušnina a manipulace s ní je určena výhradně profesionálům. Z důvodu věcné nepříslušnosti byla předána Policii ČR.

        Při kontrole tržnice celníci využili také služebního psa pro vyhledávání drog. Pes označil dvě místa v tržnici, kde se sice momentálně žádná droga nenašla, ale lze předpokládat, že tam před určitou dobou byla. Na jednom místě celníci totiž našli na zemi zbytky rozsypané rostlinné látky, pravděpodobně marihuany.

        Vzhledem k výše uvedeným zjištěním budou celníci tržnici i nadále monitorovat.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky