CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 19.12.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Akce JEZDEC

Dne 18.12.2005 provedli příslušníci Celního ředitelství Ćeské Budějovice ve spolupráci s příslušníky Služby kriminální policie a vyšetřování Správy Jihočeského kraje realizaci organizované skupiny pachatelů, kteří se dopouštěli trestné činnosti nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Této činnosti se dopouštěli na území Jihočeského a Západočeského kraje, přičemž část produkce směřovala i do zahraničí ( Rakousko a SRN).

Při realizaci bylo zásahovou jednotkou celní správy a jihočeskou policejní zásahovou jednotkou zadrženo pět pachatelů výše uvedené trestné činnosti. Jeden z nich byl v době zákroku ozbrojen dvěma nelegálně drženými pistolemi. V rámci této operace byly dále provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, při nichž byly zajištěny tři laboratoře na výrobu pervitinu,komponenty k výrobě omamných a psychotropních látek,chemikálie, léky a finanční protředky pocházející z této trestné činnosti. V přepočtu se jednalo  o částku v rádech stovek tisíc Kč. Dále bylo zajištěno pět kusů nelegálně držených krátkých střelných zbraní a větší množství střeliva. Z omamných a psychotropních látek bylo zajištěno 45 g pervitinu, 175 g marihuany, 7,2 g heroinu, 1 g hašiše a 54 tablet extáze. V souvislosti s tímto případem byly zajištěny i listinné důkazy a věci pocházející z majetkové trestné činnosti.

Při dokumentování  trestné činnosti bylo orgány činnými v trestním řízení zjištěno, že svou nelegální činností vydělali několik milionů korun.

Všichni zadržení pachatelé byli umístěni do policejních cel a v nejbližší době bude soudce rozhodovat o jejich vzetí do vazby. 

 


Ing. Jaroslav Vlášek 
tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: 286714221  mobil:605818467  e-mail: j.vlasek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky