CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 27.08.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Celníci s policisty kontrolovali také noční kluby

     Další ze společných dopravně součinnostních kontrolních akcí celníků a pracovníků cizinecké policie proběhla na Strakonicku a Prachaticku. Strakoničtí celníci se v úterý 26. srpna 2008  ve spolupráci s policisty zaměřili na dvou kontrolních stanovištích ve Volarech  a ve Volyni na přetěžování nákladních vozidel. Dále kontrolovali dodržování povinných bezpečnostních přestávek řidičů a  přepravu odpadů. Začátek této akce byl netradičně naplánován na osmou hodinu večer. Celníci na obou stanovištích zkontrolovali celkem 22 nákladních vozidel a z toho byly zváženy 4 nákladní vozidla na stanovišti ve Volyni na Strakonicku.Ve dvou případech bylo zjištěno přetížení těchto vozidel, které celníci na místě vyřešili blokovou pokutou, v jednom případě bylo u řidiče nákladního vozidla zjištěno nedodržení povinné bezpečnostní přestávky. Toto jednání bude řešeno ve správním řízení.
     Před půlnocí se celníci s policisty ještě vydali na kontrolu nočních klubů. V pěti nočních klubech ve Strážném a okolí, v jednom nočním klubu ve Strakonicích a v jednom herna baru ve Volyni se věnovali kontrole nelegální zaměstnanosti osob a celníci jako správci spotřebních daní dále kontrolovali povinné značení lihovin a tabákových výrobků. Noční kluby zely prázdnotou. Většinu osazenstva tvořily osoby ženského pohlaví, převážně Ukrajinky. Z několika málo návštěvníků, jejichž totožnost zkontrolovali pracovníci cizinecké policie, byla většina německé národnosti. Celníci nezjistili nic, co by bylo v rozporu se zákonem. Kontrolní akce byla ukončena okolo druhé hodiny ranní ve středu 27. srpna 2008.
     Podobné součinnostní akce celníků , policistů a dalších státních složek budou i nadále pokračovat na území celého jihočeského kraje. Lze konstatovat, že tyto převážně dopravně součinnostní kontrolní akce mají vliv na zvýšení bezpečnosti na našich silnicích a také mají pozitivní charakter z pohledu prevence.

por. Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: 386 714 233
mobil: 724 667 811
fax: 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky