CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 13.12.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice

Akce MAT

     Ve středu 12. prosince 2012 bylo ukončeno závěrečnou realizací šetření příslušníků Celního ředitelství   České Budějovice pod krycím názvem „MAT“ týkající se přechovávání padělků textilních a galanterních výrobků určených k uvedení do oběhu.

     V katastru obce Strážný byly provedeny dvě domovní prohlídky a dvě prohlídky nebytových prostor. Výsledkem této akce bylo zajištění celkem 1.834 kusů textilních výrobků, obuvi a výrobků kožené galanterie. Dále celníci zajistili různé nášivky a nažehlovací otisky s logy různých ochranných známek, kterými jsou padělky textilních výrobků označovány. V daném případě si prodejci pronajali od českého vlastníka garáž, která byla součástí jeho rodinného domu a tu využívali jako sklad padělků.  Další padělky byly zajištěny v prodejních stáncích a v nepojízdném dodávkovém vozidle za jedním z kontrolovaných objektů, které rovněž sloužilo jako sklad padělků. Tento sklad odhalila vyšlapaná pěšinka ve sněhu, která vedla od kontrolovaného objektu k vozidlu. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 6 431 115,- Kč. V případě prokázání viny, hrozí pachatelům trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

     Od začátku roku 2012 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za více jak 105 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv a CD a DVD nosiče. 


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CŘ České Budějovice
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky