CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 02.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Společná česko - polská kontrolní akce

V pátek 03.06.2005 od 08:00 do 16:00 hodin se na mezinárodní silnici E 67 v úseku Wroclaw – Náchod - Hradec Králové – Lovčice uskuteční společná česko-polská kontrolní akce, kterou na české straně zastřešuje celní správa – jmenovitě Celní ředitelství Hradec Králové, a na polské straně Inspekcja transportu drogowego (ITD) z Klodzka.

Hlavním cílem bude podrobný monitoring pohybu všech druhů vozidel a kontrola dodržování povinností vyplývajících z celního zákona, zákona o spotřebních daních, předpisů vztahujících se k dodržování režimu přepravy v nákladní dopravě, kontrola přepravy nebezpečných látek a odpadů, prověřování nápravových tlaků nákladních vozidel, dodržování dopravních předpisů, kontrola technického stavu vozidel apod.

Kromě skupin mobilního dohledu celní správy budou na české straně při kontrolní akci spolupracovat příslušníci Policie ČR, Hasičského záchranného sboru a pracovníci České inspekce životního prostředí.

Výsledky osmihodinové silniční kontroly budou oznámeny na tiskové konferenci, na kterou si Vás touto cestou dovolujeme pozvat a která se uskuteční jednu hodinu po skončení celé akce, tj. v 17:00 hodin, v zasedací místnosti hlavní budovy na hraničním přechodu Náchod – Kudowa. Jelikož se místo konání tiskové konference nachází na území Polské republiky, upozorňujeme účastníky z české strany, aby měli při sobě občanský průkaz, případně platný cestovní pas.


Otto Mach 
tiskový mluvčí CŘ Hradec Králové  tel.: 495756209  fax: 495756200  mobil: 604221327  e-mail: o.mach@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky