CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 20.09.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Kontrolní akce „Morava“ odhalila podezřelého

     Kontrolní akce celníků ve východní části svitavského a orlickoústeckého regionu v pátek 17. září zaměřená na pátrání po zboží, které by mohlo uniknout jejich dohledu, odhalila právě jeden takový případ.
     Podezřelým je jedenadvacetiletý mladík z východních Čech, kterého celníci dynamickým způsobem zastavili na komunikaci nedaleko obce Řídký u Litomyšle. V zapůjčené dodávce převážel cigarety značek Fluieras, Prefect, Focus Red, Classic Red s moldavskými tabákovými nálepkami a dále zboží podezřelé  z porušení práv k ochranným známkám Hannah Montana, Pokemon, Armani, Versace, Calvin Klein, Coco Chanel, Gucci. Nejen mezi těmito výrobky v nákladovém prostoru, ale také v kabině řidiče celníci našli 4 startovací revolvery, 17 nábojů, 111 ks DVD s různými tituly a lahvičku anabolik Testosterone Booster Diosgenin. Muž vypověděl, že anabolika našel, DVD si stáhnul z internetu pro svoji vlastní potřebu a ostatní zboží nakoupil na tržnicích a ve vietnamských kamenných obchodech na různých místech v naší zemi a chystal se je prodávat na burzách.
    Únik na spotřební dani v případě zajištěných 16 tisíc kusů cigaret, který teď budou po muži celníci vymáhat, vyčíslili na částku dosahující téměř 45 tisíc korun a škodu způsobenou majitelům ochranných známek pak na téměř 120 tisíc korun.
   Muži hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta a peněžitý trest.



EDIT:
     Přestože podezřelý ve své výpovědi nazval Testosterone Booster Diosgenin anabolikem, v dalším řízení bylo zjištěno, že přípravek obsahuje diosgenin - látku, která v současné době není klasifikována jako anabolický androgenní steroid.
2010-09-05


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky