CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 10.12.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Celníci zmařili úmysly čtyřicetiletého narkomana

     Celníci královéhradeckého mobilního dohledu odhalili v minulých dnech Čecha, který si vezl z Polska léky na výrobu pervitinu, drogy a pomůcky k jejich aplikaci.

      Přibližně hodinu a půl před půlnocí zastavili nedaleko hraničního celního přechodu Královec ke kontrole bílý Citroen Berlingo. Čtyřicetiletý řidič uvedl, že se vrací z Polska služebním vozem pouze s natankovanou nádrží nafty. Mezi pracovním nářadím a oděvy v zavazadlovém prostoru však celníci našli černý batoh,  v němž bylo ukryto pouzdro od brýlí se šesti sáčky krystalické látky reagující jako pervitin, dalších pět igelitových sáčků s krystalickou látkou naplnilo krabičku od žvýkaček.  Batoh ukrýval dále igelitovou tašku se 600 tabletami léku Sudafed obsahující 60 mg pseudoefedrinu v každé z nich, skleničku od dětské přesnídávky se sušenou marihuanou, 49 kusů stříkaček a další pomůcky k aplikaci pervitinu. Muž celníkům přiznal, že je dlouholetým uživatelem drog a tvrdil, že léky zakoupil za účelem dalšího prodeje. 

      Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu teď hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let. 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky