CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 04.09.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Léky s pseudoefedrinem vyloupala do sáčků a uvázala k podprsence

     Celkem 1066 tablet obsahujících pseudoefedrin chtěla převézt žena způsobem, o kterém předpokládala, že ji uchrání odhalení při případné namátkové celní kontrole zboží. Spoléhala na to, že celníci zkontrolují pouze automobil.

     V minulých dnech zastavila hlídka celníků mobilního dohledu na Ústeckoorlicku devětadvacetiletou ženu v modré Škodě Felicia na její cestě z Polska. Na standardně položenou otázku, jestli dováží nějaké zboží, odpověděla negativně. Při důkladné kontrole kabiny vozidla našli celníci na podlaze za spolujezdcem pod gumovým koberečkem zapadlou tabletu léku Claritin Active. Na dalších místech ve vozidle jiné léky nenašli. V kosmetické tašce však mezi líčidly objevili čtyři použité injekční stříkačky a v kabelce tři kusy ostrých nábojů ráže 9 mm Luger Remington. Po tomto zjištění okamžitě přistoupili k bezpečnostní prohlídce. Na těle ženy celníci odhalili úkryt pro 269 kusů tablet Clatitine Active a 797 kusů tablet Cirrus s obsahem 120 mg pseudoefedrinu v každé z nich.

     Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí ženě trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let. 

     Jen během prázdnin zajistili celníci na východě Čech téměř 6000 tablet léků, které drogově závislí zneužívají k výrobě pervitinu.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky