CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 24.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci odhalili nelegální výrobnu lihovin

Celníci z olomouckého a plzeňského celního ředitelství odhalili rozsáhlé nelegální kompletní zařízení k výrobě lihovin.

Ve dnech 22. -  23. května 2007 provedli celníci  závěrečnou fázi realizace případu s krycím názvem „DRÁT“. Na základě několikaměsíčního šetření zjistili, že se organizovaná skupina osob z Přerovska zabývá nelegální výrobou lihovin. Takto vyrobené alkoholické nápoje ve spotřebitelském balení byly opatřovány padělky etiket různých tuzemských a zahraničních likérek a v pravidelných intervalech tajně dodávány osobě vietnamské národnosti z Chebska.

V rámci provádění domovních prohlídek a nebytových prostor na několika místech na Přerovsku bylo zajištěno kompletní zařízení k výrobě alkoholických nápojů, téměř čtyři tisíce litrů lihu, bezmála dva tisíce litrů vyrobených lihovin, padělky etiket nejrůznějších značek a další věcné a listinné důkazy svědčící o této nelegální činnosti.

Během realizace případu byly v Praze, při dílčí předávce peněz za zásilku dodaných lihovin, zadrženy tři osoby. Těm nyní hrozí za spáchání trestných činů zkrácení daně, poplatků a podobné povinné platby, poškozování spotřebitele a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu trest odnětí svobody až na osm let.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci i videozáznam.

     
     
     

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 404 434
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky