CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 14.02.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Prostějovští celníci odhalili nelegálně pracující cizince

V úterý 12. února 2008 v dopoledních hodinách odhalili prostějovští celníci ve spolupráci se zaměstnanci cizinecké policie devět nelegálně pracujících cizinců.

Celníci se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřili na  předem vytipovaný subjekt v Prostějově, provádějící práce a služby související se stavební činností. Při prověřování dokladů devíti osob, pocházejících z východní Evropy bylo zjištěno, že všechny vykonávají práci v rozporu s vydaným povolením a jedna osoba dokonce bez platného povolení k pobytu.

Zjištěný případ bude postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce v Prostějově. Za nelegální zaměstnávání cizinců  lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy celníci v rámci Olomouckého a Zlínského kraje zjistili zaměstnávání cizích státních příslušníků. V loňském roce provedli více než 160 kontrol, při nichž prověřili doklady bezmála 350 pracujících cizinců. Sedmdesát jedna nemělo platné povolení k zaměstnání a osm platné povolení k pobytu na území ČR. Celníci odhalovali nejvíce nelegálně pracujících cizinců  zejména v oblasti kovovýroby, stavebnictví, zpracovatelského průmyslu a tržnic.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

  

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky