CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 05.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Informace Celního ředitelství Olomouc z mimořádného zasedání Okresní hospodářské komory v Jeseníku

Dnes, 5. listopadu 2009, proběhlo mimořádné zasedání jesenické OHK ve věci ukončení činnosti detašovaného oddělení Jeseník, spadajícího do územní působnosti Celního úřadu Šumperk.

Ředitel Celního ředitelství Olomouc, Ing. Lumír Šatran, opět uvedl důvody, které jej vedly k rozhodnutí ukončit činnost tohoto detašovaného oddělení. Patří sem nejen nízké zatížení, ale i úspora daňovým poplatníkům, protože zrušením dochází ke snížení objemu prostředků potřebných k činnosti celní správy. Rovněž výrazné zvýšení elektronizace dat jak v celní, tak i daňové problematice, přispívá k tomuto rozhodnutí. Zástupce ředitele Ing. Martin Brázda dále informoval účastníky o možnostech celního řízení, které bude možné aplikovat na region Jeseník. V závěru zasedání pozval přítomné subjekty na odborný seminář, který proběhne na Celním úřadě v Šumperku v úterý 24. listopadu v 9.30 hodin. Zde bude dána účastníkům další možnost individuálně prodiskutovat změny spojené s ukončením činnosti jesenického pracoviště.

O naplánované tiskové konferenci jsme se dozvěděli až v závěru zasedání a z časových důvodů jsme se jí nemohli zúčastnit.

Jsme připraveni odpovědět na veškeré dotazy médií v pondělí 9. listopadu 2009 od 10 do 11 hodin v zasedací místnosti Celního ředitelství Olomouc.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky