CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 23.07.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci zadrželi nelegálně přepravované cigarety

Celkem 120 tisíc kusů nekolkovaných cigaret zadrželi olomoučtí celníci, když kontrolovali vozidla jedoucí na rychlostní komunikaci z Ostravy do Olomouce. Tím zabránili daňovému úniku, který je předběžně vyčíslen na bezmála 400 tisíc korun.

V úterý 20. července zastavili olomoučtí celníci vytipované osobní vozidlo Škoda Octavia combi. Řidič auta s českou státní poznávací značkou tvrdil, že veze žvýkačky a cigarety. Celníci zkontrolovali vnitřní prostor vozidla a na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru našli 120 tisíc kusů cigaret značky MG premium blend bez kolku.

Celníci zboží i vozidlo zajistili. V případě, že řidič neprokáže zdanění, hrozí mu sankce propadnutí či zabrání zboží a zároveň po něm celní správa vymáhá zaplacení spotřební daně.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zabránili nelegální přepravě takového zboží na území ČR. Za posledního půl roku zajistili při silničních kontrolách téměř 700 tisíc kusů cigaret a zabránili tak daňovému úniku, předběžně vyčíslenému na více než dva miliony korun.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci

 

 




por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky