CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 20.02.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci zajistili cigarety

Moravskoslezští celníci při kontrolách na komunikacích téměř denně zajišťují vybrané výrobky podléhající spotřební dani. Pracovníci mobilního dohledu Celního ředitelství Ostrava a Celního úřadu Karviná v pátek ve večerních hodinách kontrolovali v obci Chotěbuz mimo jiné i polské linkové autobusy, které směřovaly do Německa. 
Kontrolou zavazadel bylo zjištěno, že tři polští občané převáží v zavazadlovém prostoru ve svých kufrech cigarety. Po důkladném přepočítání bylo zajištěno celkem 68.700 ks cigaret (342 kartónů) různých značek. Kontrolovaní polští občané následně celníkům sdělili, že cigarety chtěli prodat v Německu. I přes skutečnost, že cigarety byly opatřeny polskými kolky, cestující porušili zákon o spotřební daní tím, že přepravovali větší množství než je zákonem povoleno. Cigarety byly zajištěny a předběžný únik byl vyčíslen na více než 130.000,- Kč.
Po vstupu České republiky do Evropské unie je i nadále nutno provádět podobné kontroly se zaměřením na výrobky podléhající spotřební dani a to je jednou z kompetencí, které plní  česká celní správa.

 

 


 


Roman Miarka 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava
tel: 596 270 329  mobil: 602744141  fax: 596 270 399  e-mail: r.miarka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky