CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 24.05.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava, Celní ředitelství Praha

Celníci při akci „VIBRÁTOR“ odhalili nelegální výrobnu lihovin

    Boj celníků s nelegálními  výrobci a distributory alkoholických nápojů pokračuje. Potvrzením této skutečnosti je včerejší ukončení několikaměsíčního sledování skupiny osob, která nelegálně vyráběla a následně prodávala po celém území České republiky hotové alkoholické výrobky různých značek.
    Závěrečná operace, pod krycím názvem „VIBRÁTOR“, proběhla ve  čtyřech krajích České republiky. Jejím výsledkem je odhalení kompletní stáčecí linky na výrobu alkoholických nápojů v plném provozu v Čerčanech na Benešovsku. Celníci ve spolupráci s finanční policií zadrželi pět osob, jež se přímo podílely na výrobě a následné distribuci lihovin.
    Celníci při akci „VIBRÁTOR“ zajistili sedmnáct tisíc litrů lihu ve velkoobjemových plastových kontejnerech, více než dvanáct tisíc litrů již vyrobených alkoholických nápojů, desetitisíce etiket a tisíce prázdných lahví a kartónů připravených k použití. V případě, že by se zajištěné lihoviny podařilo prodat na „černém“ trhu, činil by daňový únik téměř pět miliónů korun.
    V současnosti probíhají další úkony trestního řízení celého případu. Svým rozsahem patří odhalení této nelegální výrobny mezi nejúspěšnější záchyty Celní správy ČR v posledních měsících.
     Celní ředitelství Praha má k dispozici autentické záběry z provedeného zásahu speciální jednotkou Celní správy ČR.

     
 

        Karel Moškoř  Zdeněk Málek   
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava  Tiskový mluvčí CŘ Praha    tel: 596 270 307  tel: 261 334 293    mobil: 602 507 852    mobil: 604 290 443    fax: 596 270 399  fax: 224 228 758    e-mail: k.moskor@cs.mfcr.cz  e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky