CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 06.02.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Celníci zajistili nekolkovaný alkohol a cigarety

Celníci při své kontrolní činnosti stále zajišťují alkoholické nápoje, které nejsou označeny kolkem. Při včerejší kontrole jedné provozovny v Bohumíně nalezli pracovníci mobilní skupiny Celního ředitelství Ostrava v nebytových prostorách vedle provozovny kartóny obsahující alkoholické nápoje, které nebyly opatřeny kolkem, tak jak to ukládá zákon o povinném značení lihu. Celkem bylo nalezeno 2097 láhví lihovin různých značek. Celkový únik na spotřební dani byl vyčíslen na necelých 333.000,- Kč.
Zároveň zde bylo ještě nalezeno 37 kartónů cigaret různých značek, které měly ukrajinské kolky. Jelikož se jednalo o větší množství cigaret než je zákonem povoleno, tyto byly zajištěny a předběžný únik byl vyčíslen na více než 12.000,- Kč.
Protože se celníkům nepodařilo zjistit majitele jak alkoholických nápojů tak cigaret, celou věc bude dál řešit Celní úřad Karviná s neznámou osobou.
Jedná se o jeden z mnoha případů odhaleného nelegálního skladování lihovin a cigaret a opět se ukazuje potřeba provádění důsledných kontrol celními orgány.


 


Bc.Roman Miarka 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava
tel: 596 270 329
mobil: 602 744 141
fax: 596 270 399
e-mail: r.miarka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky