CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 13.10.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Alkohol nalézají celníci na Karvinsku v různých podobách

    Výrobu, následné skladování a pak prodej alkoholu v různých podobách zaznamenávají celníci téměř denně při kontrolách v Moravskoslezském regionu.  Nejčastější případy zjišťují na Karvinsku, kde se obchod s nelegální výrobou a distribucí lihovin stále objevuje.
    K samotné výrobě různých druhů lihovin se bohužel používá nekvalitní zboží, převážně dovážené z Polska. I poslední zjištěný případ to potvrzuje, kdy celníci minulý týden při silniční kontrole polské dodávky objevili nedaleko Chotěbuzi v přepravovaných kanistrech 1800 litrů tekutiny páchnoucí po lihu.  Orientační zkouška  potvrdila 92 % líh.  Polský řidič samozřejmě k přepravovanému zboží neměl žádné doklady a tvrdil, že jede se zbožím do Maďarska.
    Ve stejný den pro změnu zajistili další, již připravené alkoholické nápoje ve spotřebitelském balení, v Petrovicích u Karviné. V jednom případě nabízela žena k prodeji neoznačený alkohol, kterého měla k dispozici 55 litrů,  podruhé opět další žena skladovala 321 litrů lihovin rovněž bez příslušných kontrolních pásek.  Daňový únik vyčíslili celníci u přepravovaného líhu na téměř 440 tisíc korun, u alkoholu připraveného k prodeji pak na více jak padesát tisíc korun.
    
  

por.Karel Moškoř 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava
tel: 596 270 307
mobil: 602 507 852
fax: 596 270 399
e-mail: k.moskor@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky