CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 11.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Hodinky ukryté v autíčku

    Koncem měsíce dubna prováděli pracovníci Celního úřadu Mošnov kontrolu zásilek dopravovaných do tuzemska leteckou expresní přepravou. Zaměřili se na zásilku, která byla navržena do volného oběhu s osvobozením od dovozního cla a byla deklarována jako „toy sample“ (jednalo se o vzorek hračky-autíčko).

    Po důkladné prohlídce a rozebrání autíčka, celníci objevili 2kusy  náramkových hodinek s automatickým natahováním s označením PATEK PHILIPPE.  Jednalo o nezákonný dovoz předmětných hodinek této luxusní značky a navíc pracovníci Celního úřadu Mošnov pojali podezření, že se jedná o padělky.   Zboží bylo celníky zajištěno a je pod celním dohledem.  Podle vyjádření zástupce majitele ochranné známky se cena 2 kusů těchto hodinek v originále pohybuje kolem 1 320 000 korun.  Případ se nadále šetří.

    Nejedná se o jediný případ.  Poslední dobou mošnovští celníci v leteckých zásilkách zajistili různé druhy padělaného zboží. Jednalo se zejména o mobilní telefony, GPS navigace, hodinky. Výrobcům i prodejcům napodobenin značkového zboží plynou z prodeje obrovské zisky. Důvodem je skutečnost, že nekvalitní napodobeniny vyrobené za zlomek nákladů jsou na trhu mnohdy nabízeny za ceny srovnatelné s originálním zbožím.

       

         

                                      


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky