CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 04.01.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Úspěšná spolupráce českých a polských celníků

V průběhu počátečních dvou prosincových týdnů proběhla v prostoru bývalého hraničního přechodu Bartultovice společná kontrolní akce celníků Celního úřadu Krnov, Celního ředitelství Ostrava, Inspektorátu cizinecké policie Krnov a polských celníků – pracovníků mobilního dohledu Izby celnej v Opolu.

 Činnost byla primárně zaměřena na monitorování přeshraniční přepravy zboží, namátkových kontrol převozu alkoholu, tabákových výrobků, minerálních olejů, dodržování podmínek dohod ADR, AETR, přepravy odpadů, vážení vozidel na stacionární váze v Bartultovicích a monitorování pohybu vozidel v blízkosti státní hranice s Polskou republikou.

Výsledkem kontrolní činnosti byl záchyt téměř 80 litrů alkoholu neznačeného kontrolními páskami. S pomocí stacionární váhy bylo ve 27 případech odhaleno přetížení nákladních vozidel, kdy na pokutách bylo vybráno celkem 53.000 Kč. U 7 řidičů nákladních vozidel bylo zjištěno porušení předpisů – nedodržení bezpečnostních přestávek a doby stanoveného odpočinku a následně byly uloženy a vybrány kauce v celkové výši 150.000 Kč.

Tato společná akce byla vyhodnocena jako velmi úspěšná a čeští ani polští celníci se nebrání další spolupráci.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky