CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 23.03.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Tabák a cigarety prošly spalovnou

Sto kilogramů tabáku a cigaret bez platné tabákové nálepky skončilo ve spalovně průmyslového odpadu SITA Ostrava.

Pracovníci Celního úřadu Ostrava provedli likvidaci 49 kg tabáku a 47.000 kusů cigaret. Jednalo se o zboží nabyté propadnutím, zabráním nebo přenecháním ve prospěch státu. Cigarety a tabák byly zajištěny v rámci prováděných kontrol se zaměřením na dodržování zákona o spotřební dani nebo byly získány z realizací trestních případů. Zboží bylo spáleno ve společnosti SITA Ostrava.

V minulých dnech se ostravští celníci v obchodních řetězcích setkali s automaty na alkohol. Automaty jsou opatřeny nápisem „Zákaz prodeje osobám mladším 18 let“ a prodej funguje na principu naskenovaného občanského průkazu.
Celníci kupující upozorňují na skutečnost, že u množství přesahující limit 10 litrů alkoholu ve spotřebitelském balení, musí prokázat zdanění, a to bez ohledu na povinné značení lihu. V praxi to znamená, že pro osobní potřebu je stanoven limit 10 litrů alkoholu. Pokud je přepravováno nadlimitní množství alkoholu (více než 10 litrů), je nutno si vyžádat od prodávajícího daňový doklad, který slouží jako potvrzení o zdanění. Bez tohoto dokladu může mít kupující problémy. V případě automatu na alkohol je kontakt na vlastníka uveden přímo na něm.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky