CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 27.05.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Odhalení nelegální výrobny pirátských nosičů ve Františkových Lázních

Dne 26.5.2005 provedli pracovníci oddělení pátrání a dohledu při Celním ředitelství Plzeň domovní prohlídku rodinné vily ve Františkových Lázních, při které objevily kompletní sestavu zařízení používaného k nelegální výrobě pirátských zvukových a obrazových nosičů. Prohlídka těchto bytových prostor byla provedena na základě povolení státního zástupce.

Tento kontrolní zásah je výsledkem dvoudenní pátrací činnosti pracovníků Celního úřadu Cheb, kteří dne 24.5.2005 podrobili kontrole vozidlo Škoda Felicia červené barvy, v němž bylo ze zahrady předmětného domu odváženo na 6200 ks hudebních kompaktních disků a více než 2000 DVD-disků s nahranými filmovými tituly. Jelikož u nalezených médií se záznamem existovalo důvodné podezření, že se jedná o pirátské kopie autorských děl, byl požádán státní zástupce o povolení ke vstupu přímo do prostor rodinného domu.

Při prohlídce bylo nalezeno na 85 000 kusů nenahraných datových disků, bezmála 39 000 ks nahraných hudebních a více než 8 000 ks filmových titulů. Dále bylo objeveno 14 kompaktních zařízení pro kopírování datových médií, které byly celkem vybaveny více jak 100 dílčími vypalovacími mechanikami. O tom, že v těchto prostorách docházelo k nelegální výrobě pirátských nosičů svědčí i nalezení jednoho sítotiskového stroje k přímému potisku disků, 80 výměnných matric pro tisk, bedny s tiskařskou barvou, 1 barevného kopírovacího stroje, 5 tiskáren, 1 skeneru a 2 kompletních počítačových sestav.

V prostorách domu nebyla v době prohlídky přistižena žádná podezřelá osoba. Nalezené zboží, včetně pirátských produktů a výrobních komponentů bylo pracovníky oddělení pátrání a dohledu zajištěno v prostorách celních orgánů pro účely dalšího šetření.


Pavel Polanka   referent poradenství a konzultace   a zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň  tel.: 377 204 180  mobil: 731 126 394  e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky