CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 26.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Prodejci mají možnost lihoviny dokolkovat

Od 1.1.2006 se budou smět prodávat a skladovat pouze lihoviny s kontrolní páskou(kolkem). V případě, že obchodníci a prodejci nestačí do konce roku doprodat zásoby nekolkovaných lihovin, mají tři možnosti, jak dokolkování provést.
· Prodejci se mohou zaregistrovat, objednat si vlastní kolky a provést dokolkování lihovin sami.
· Další možností je, že prodejcům na základě smlouvy dokolkuje lihoviny subjekt, který je registrován a kolkování již provádí (např. výrobce lihoviny)
· Třetí možností je uzavření smlouvy se subjektem, který bude dokolkování pro podnikatele a obchodníky smluvně zajištovat a za tímto účelem se zaregistruje a objedná si kolky.
 Dokolkování se samozřejmě týká jen těch lihovin, které byly  řádně uvedené v inventurním seznamu k 1.7.2005, a který obchodníci s lihovinami odevzdali na celní úřad.
  Podrobné informace k postupu při dokolkování lihovin poskytnou příslušné celní úřady. Informace jsou také na adrese www.cs.mfcr.cz.
V zájmu včasného vyřízení veškerých formalit k registraci a objednávce kolků je důležité, aby se obchodníci v této věci obrátili na celní úřady co nejdříve.


 


Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 125
mobil: 604 221 204
fax: 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
 
Skočit na začátek stránky