CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Stálý celní dohled na tržnici Dragoun v Chebu

Od soboty 5.11.2005 zahájila celní správa stálý celní dohled na tržnici Dragoun v Chebu. Hlídky celníků se v areálu tržnice střídají nepřetržitě 24 hodin denně. Celníci kontrolují i okolí tržnice a všechna  odjíždějící auta.
Celní správa k tomuto kroku přikročila po sobotní kontrolní akci, kdy bylo v areálu tržnice zabaveno nelegální zboží za 13,5 milionu korun. Zboží kontroloři nacházeli nejen na stáncích, ale i v nejrůznějších  úkrytech a chodbách vytvořených mezi stánky.
Zvýšený výskyt nelegálního zboží na stáncích může souviset s blížícím se ukončením provozu tržnice a snahou trhovců se nelegálního zboží zbavit.
Nepřetržitým celní dohledem by se mělo zabránit prodeji nebo přesunu zásob nelegálního zboží na jiná místa. Datum ukončení stálého  celního dohledu na tržnici Dragoun zatím stanoveno není.
 V areálu se střídají 20 členné hlídky celníků a stále je přítomen jeden inspektor ČOI.
 
Nepřetržitý celní dohled na tržnici Dragoun prováděli celníci již v červenci v roce 2003, kdy spolu s policií během týdne zabavili na tržnici zboží v hodnotě 220 milionů korun. V areálu tržnice tehdy objevili i místnost s kompletním vybavením výrobu pirátských nosičů, dílny na našívání falešných značek na textil i balírnu cigaret. Ve stejném roce byla pod stálým celním dohledem také tržnice Svatý Kříž.
Několikadenní celní dohled drželi celníci vloni na tržnici Potůčky a Lipový Dvůr v Aši.
 
  

Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   604 221 204
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky