CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 29.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci se zaměřili souběžně na dvě příhraniční tržnice


     Krátce po 12. hodině dnešního dne byly zahájeny souběžné kontrolní akce celníků na příhraničních tržnicích ve Svatém Kříži a Lipový Dvůr u Aše. Na této akci se podílí celkem 80 celníků; vzhledem k tomuto četnému zastoupení byli přizváni ke spolupráci i příslušníci Celního ředitelství Ústí nad Labem. Nasazeni byly i čtyři služební psi určení k hlídkové činnosti a rovněž vycvičení pro vyhledávání tabáku.
    

     Při svém operativním zásahu se celníci v oblasti stánkového prodeje zaměřili na zákonná omezení nabídky zboží na tržnicích a tržištích, zejména na ochranu práv spotřebitelů v souvislosti s klamáním spotřebitele nabídkou a prodejem výrobků porušujících práva duševního vlastnictví.

     Zahájenou kontrolou bylo dosud nalezeno v prostorách mezi dvojitými stěnami prodejních stánků větší množství neznačených cigaret, pirátské kopie autorských děl na zvukových a obrazových nosičích a v prodejních prostorách stánků textilní výrobky označené logy světových značek, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek jako adidas, Nike, Puma, Levi Strauss, Calvin Klein Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Hugo Boss, Diesel, Dolce & Gabbana.
 
     V současné době probíhá na tržnicích realizace opatření nutných k zamezení nelegálního nakládání s nalezeným zbožím včetně jeho zajištění pod dohled celních orgánů.


Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 604 223 995
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky