CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 11.12.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Kontroly předvánočního stánkového prodeje pokračovaly o víkendu


     Hned v počátku uplynulého víkendu se zaměřily kontroly celníků na předvánoční prodej v příhraničních západočeských tržnicích v obci Lipový Dvůr u Aše a v obci Železná na Domažlicku. Ke kontrolnímu zásahu v Lipovém Dvoře u Aše byly přizvány rovněž kontrolní skupiny z Celních ředitelství Praha a Ústí n. Labem a na hladký průběh kontroly dohlížel služební pes pod vedením psovoda.

  • V prodejních prostorách stánků byla zjištěna nabídka zboží označeného logy a symboly světových značek, které by mohlo porušovat práva majitelů ochranných známek. Jednalo se například o textilní výrobky, obuv, výrobky z kůže nebo hodinky s obchodním označením Adidas, Nike, Puma, Levi Strauss, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Hugo Boss, Diesel, Dolce & Gabbana, Eastpak, Rolex, Ferrari, Gucci aj.
  • V příručních skladovacích prostorách jednoho z prodejních stánků bylo nalezeno 67 kartonů cigaret značených neplatnými tabákovými nálepkami.
  • Dále bylo v prodejní nabídce zjištěno větší množství pirátských kopií hudebních a filmových titulů na audiovizuálních nosičích.

     Zboží označené symboly ochranných známek vykazující znaky padělků, plagiáty zvukových a obrazových titulů a neznačené cigarety byly celníky zajištěny s celkovým orientačním  ohodnocením v částce přesahující 7.000.000,- Kč.


Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky