CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 30.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Výsledky koordinované kontroly dvou tržnic na Chebsku


     Při včerejší souběžné dozorové akci celníků byly podrobeny operativnímu kontrolnímu zásahu současně dvě příhraniční západočeské tržnice, v obci Svatý Kříž u Chebu a Lipový Dvůr u Aše.
     Osmdesát celníků zaměřilo svoji pozornost v oblasti stánkového prodeje na zákonná omezení nabídky zboží na tržnicích, zejména z hlediska ochrany práv spotřebitelů v souvislosti s klamáním spotřebitele nabídkou a prodejem výrobků porušujících práva duševního vlastnictví.
     Nedostatky zjištěné kontrolou stánkového prodeje jsou i tentokrát zřetelné.

  • V prodejních prostorách stánků byla zjištěna nabídka zboží označeného logy a symboly světových značek, které by mohlo porušovat práva majitelů ochranných známek. Jednalo se například o textilní výrobky, obuv, výrobky z kůže nebo hodinky s obchodním označením adidas, Nike, Puma, Levi Strauss, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Hugo Boss, Diesel, Dolce & Gabbana, Eastpak, Ferrari, Gucci aj.
  • V neveřejných prostorách tří prodejních stánků, vytvořených jejich přepažením, bylo objeveno celkem 267 kartonů neznačených cigaret a dále větší množství pirátských kopií autorských děl na zvukových a obrazových nosičích.
        

     Neznačené cigarety, plagiáty zvukových a obrazových titulů i zboží označené symboly ochranných známek bylo celníky ve značném objemu zajištěno a jeho celková hodnota byla orientačně vyčíslena v částce dosahující 20.162.500,- Kč. Následně budou učiněna příslušná opatření k zamezení dalšího nelegálního nakládání s tímto zbožím včetně jeho případného zničení.

   

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 604 223 995
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky