CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 29.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Tržnice na Božím Daru bude pod celním dohledem

Dnes v 11 hodin zahájila celní správa rozsáhlou kontrolní akci v prodejní hale u  hraničního přechodu Boží Dar.
Tržnice na Božím Daru bude v pořadí již třetí tržnicí, kde západočeští celníci provedou s povolením státního zástupce důkladnou prohlídku stánků a následně zde zahájí nepřetržitý celní dohled.
Dnešní kontrolní akce se kromě padesáti celníků zúčastní i pracovníci dalších kontrolních složek. Kontrolu v rámci svých kompetencí zde bude vykonávat také ČOI, SZPI, cizinecká policie a živnostenský úřad. Při těchto akcích také spolupracují zástupci majitelů ochranných známek a autorských práv, kteří na místě posuzují, zda je zajištěné zboží padělkem či napodobeninou.
Doba trvání nepřetržitého dohledu není přesně stanovena. Celníci budou zejména dohlížet na to, aby se do prodejní haly znovu nenaváželo nelegální zboží.   

V současné době ještě trvá nepřetržitý celní dohled na tržnici Železná na Domažlicku, který celníci zahájili minulý pátek. V patnácti stáncích celníci zajistili téměř 28.000 kusů CD a DVD nosičů a 9.600 kusů padělků značkového textilu obuvi. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a majitelům autorských práv ze zajištěného zboží byla stanovena na 36 milionů korun.

 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky