CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 11.07.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Záchyty padělků

Jen v tomto týdnu zadrželi západočeští celníci při kontrolách zboží  dováženého z Číny 46.205 kusů obuvi, u které mají podezření, že se jedná o padělky. Dva kontejnery s obuví zachytili celníci v Chebu a jeden kontejner na pracovišti v Rozvadově.
Škoda, která by vznikla majitelům ochranných známek Adidas a Spider-man celkem činí téměř 46 milionů korun. Majitelé ochranných známek se mohou proti dovozu zboží bránit soudní cestou nebo se s dovozcem dohodnout na likvidaci zboží. Do vyřešení případů zůstane zboží pod celním dohledem.
Obuv je častým předmětem padělání, například jen na pracovišti v Chebu ji celníci od počátku roku našli již ve 12 kontejnerech.
 
 Včera odpoledne celníci také provedli s povolením státního zástupce prohlídku vozidla typu pickup zaparkovaného v prostorách tržnice Lipový Dvůr v Aši. U vozidla bylo odloženo 5 objemných tašek s obsahem 291 kusů padělků textilu, obuvi a nosičů.
Muž, který zboží ve vozidle na tržnici přivezl po zpozorování hlídky celníků od vozidla utekl, ale následně byl identifikován. Při prohlídce vnitřku vozidla bylo nalezeno dalších 519 kusů padělků textilního zboží. 
Celková hodnota nelegálního zboží činí 1 milion 357 tisíc korun.
Muž je nyní je podezřelý z trestného činu porušování práv k ochranné známce


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060503
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky