CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 09.02.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci odhalili padělky i nelegální zaměstnance

Celníci zaznamenali od pátku do neděle několik případů jak na úseku ochrany duševního vlastnictví, tak v oblasti nelegální zaměstnanosti.

Chebsko 
Na pracovišti v Chebu celníci v pátek (6.2.2009) zajistili 9.180 kusů dětské, pánské a dámské obuvi pro podezření, že je neoprávněně označena ochrannou známkou adidas. Obuv byla dovezena ve dvou kontejnerech z Číny a majitelům ochranných známek by propuštěním zboží do volného oběhu vznikla škoda 16 milionů korun.
V areálu tržnice Dragoun objevili celníci před prodejním stánkem  573 kusů pirátských DVD a CD nosičů. Škoda způsobená na autorských právech činí 363 tisíc korun.
Na tržnici v obci Svatý Kříž pak při kontrole našli před uzavřeným stánkem tašku obsahující 8.480 kusů nekolkovaných cigaret a také 374 kusů padělků textilu a obuvi. Únik na spotřební dani z nelegálních cigaret činí 18 tisíc Kč a škoda z nalezených padělků, způsobená majitelům ochranných známek byla stanovena na 630 tisíc Kč.

Domažlicko
Domažličtí celníci provedli v pátek kontrolu areálu tržnice na Folmavě. Při kontrole stánku našli v jeho zadní části 1.262 kusů nelegálních CD a DVD nosičů a 207 kusů nelegálních datových karet do herních konzolí. Škoda způsobená majitelům autorských práv činí 1 milion 126 tisíc Kč.
Na Folmavě celníci také provedli kontrolu zaměstnávání cizinců, při které zjistili celkem 4 osoby, které vykonávaly pracovní činnost bez potřebných dokladů. Jeden z cizinců prodával v kamenném obchodě a tři cizinci pracovali v kadeřnické provozovně.


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky