CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 10.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Kontroly celní správy na tržnicích i v obchodech

Kontroly zaměřené na prodej nelegálního zboží provádí celní správa především na příhraničních tržnicích, kde je jeho výskyt největší, ale zaměřuje se stále častěji také na obchody ve vnitrozemí.

 Včera 9.7.2009 proběhly kontroly na tržnicích Lipový Dvůr v Aši, Hraničná v obci Kraslice a také v obchodním domě AAA Elektra v Plzni.

Při kontrole obchodního domu v Plzni bylo zjištěno porušení práv duševního vlastnictví u 35 triček, která byla nedovoleně označena ochrannou známkou Louis Vuitton. V tomto případě byla ustanovena osoba, která se prodejem padělků dopustila porušení zákona na ochranu spotřebitele.

 V Lipovém Dvoře celníci našli ve vozidle zaparkovaném v areálu tržnice 18.720 kusů nekolkovaných cigaret a 14 padělků značkových opasků. I v tomto případě se podařilo ustanovit i majitele zboží, který  skladováním nelegálních cigaret způsobil únik na spotřební dani ve výši 46 tisíc korun. Přímo na pultech prodejních stánků zde celníci zajistili 59 kusů padělků textilu.

 Na tržnici Hraničná v Kraslicích bylo zajištěno ve stáncích a v areálu tržnice celkem 3.829 kusů pirátských nosičů, 423 kusů padělků spotřebního zboží a 49.160 kusů nekolkovaných cigaret.  


Mgr. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky