CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 12.03.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci objevili ve stánku úkryt nelegálního zboží


     Při kontrole stánkového prodeje v areálu tržiště v obci Svatý Kříž u Chebu ve středu 11. března 2009 odhalili příslušníci Celního úřadu Cheb v přilehlých skladovacích prostorách jednoho z prodejních stánků důmyslně maskovaný úkryt nelegálního zboží.  Nalezené zboží bylo na místě zajištěno.


Na první pohled nevyužitý sklad a uvnitř prázdná přízemní police pro uložení zboží zřejmě neměly příliš poutat pozornost celníků. Bližším ohledáním bylo zjištěno, že vrchní deska tohoto masivního regálu tvoří víko úkrytu, které lze odklopit po snadném vyjmutí provizorně vsunutých hřebíků z konstrukce regálu.

V úkrytu celníci zajistili 

  • 7.220 ks cigaret (361 krab.), které nebyly značeny způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních s vyčísleným únikem na povinných poplatcích v částce přesahující 14.500 Kč,
    a dále
  • pirátské kopie hudebních a filmových titulů na CD a DVD nosičích a oděvní doplňky vykazující znaky padělků označené logy a symboly světových značek.  Případná škoda způsobená majitelům práv k ochranným známkám a práv autorských byla v daném případě vyčíslena v částce přesahující 3,5 milionu Kč.
    

Pavel Polanka  zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky