CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 27.09.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci provedli sérii domovních prohlídek

Celní ředitelství Plzeň provedlo během minulého týdne rozsáhlou sérii domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků v rámci dvou trestních případů.
Západočeští celníci provedli během minulého týdne závěrečnou realizaci akce zaměřené proti výrobci a distributorovi pirátských nosičů. Domovní prohlídku provedli v obci Chodov, v místě trvalého bydliště dvaatřicetiletého muže, který je podezřelý z trestných činů porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi a dále z trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Prohlídky proběhly dále na tržnici Lísková, kde mělo docházet k prodeji nelegálně vyrobených nosičů.
Při prohlídkách bytu, tržnice a také vozidla podezřelého muže bylo zajištěno 3.601 pirátských kopií CD a DVD nosičů, počítač sloužící k výrobě kopií, velké množství bookletů a archů s potisky na nosiče a další důkazní materiál. Vyčíslená škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví přesahuje 2 miliony korun.

V rámci druhého trestního případu s krycím názvem „Ferdinand“ celníci provedli také prohlídky bytů, garáží a dalších objektů v Karlovarském a Ústeckém kraji. V těchto místech docházelo ke skladování a distribuci nezdaněných tabákových výrobků a jiného nelegálního zboží.
Při prohlídkách bylo zajištěno 210.820 neznačených cigaret, 1.198 kg tabáku v maloobchodním balení po 150 g, 2.713 litrů 40% alkoholu, 1.139 padělků textilního zboží. Zajištěna byla i výpočetní technika, nálepky pro daňové účely a listinné důkazy o trestné činnosti. Únik na spotřební dani ze zajištěných tabákových výrobků činí 2,5 milionů korun. Případ je doposud v šetření.


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky