CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 15.06.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníkům se daří při kontrolách vozidel odhalovat daňové úniky

Dva záchyty neznačených cigaret v jednom týdnu se při kontrolách dopravních prostředků na komunikacích podařily taktické skupině mobilního dohledu Celního ředitelství Plzeň.

Na dálnici D5 směrem na Rozvadov hlídka v neděli (13.6.) zastavila a zkontrolovala vozidlo s polskou SPZ. Řidič se spolujezdkyní před kontrolou uvedli, že cestují do SRN a dopravují pouze osobní věci. Celníci při kontrole vozidla našli v zavazadlovém prostoru ve čtyřech taškách a cestovním kufru celkem 204 kartonů s běloruskými kolky. Řidič přiznal, že cigarety patří jemu, ale nemá žádné doklady od zboží. Únik na spotřební dani ze zajištěného zboží činí téměř 118 tisíc korun.
Případ celníci šetří pro podezření z trestného činu krácení daně a jiné povinné platby.

 Velké množství nezdaněných cigaret taktická skupina mobilního dohledu odhalila v kontrolovaném vozidle i minulou středu na silnici mezi Klínovcem a Božím Darem. Vietnamský státní příslušník přepravoval ve vozidle 650 kartonů. Únik na spotřební dani činil 400 tisíc korun.

 Na daňovém území ČR je dovoleno přepravovat pro osobní spotřebu nejvýše 800 kusů cigaret s českými kolky nebo s kolky států EU. Při přepravě většího množství musí přepravující osoba předložit doklad prokazující zdanění, např. fakturu nebo účtenku.
 Cigaret označených kolky států mimo EU lze přepravovat pouze 200 kusů, přičemž přepravující musí doložit, že byly z příslušného státu dovezeny.
 

 cigarety v zavazadle zavazadla plná cigaret zajištěné cigarety


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky