CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 12.08.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníkům v Domažlicích se daří odhalovat padělky

Domažličtí celníci včera objevili při kontrole kontejnerové zásilky z Číny mezi ostatním zbožím 
3 360 ks pánských mikin, které pravděpodobně porušují práva k  ochranné známce Ed Hardy. Obrazové ztvárnění na mikinách je svým zpracováním zaměnitelné s vyobrazením vzoru, který je pod ochranou registrované ochranné známky americké společnosti Hardy Way.
Vzhledem k vysokým prodejním cenám výrobků této značky byla případná celková škoda způsobená majiteli práv duševního vlastnictví vyčíslena na částku přesahující 14 milionů korun. Za účelem odborného posouzení zadrženého zboží byl ve věci kontaktován držitel práva k ochranné známce.
Podle domažlických celníků se v  poslední době příliš nevyskytují případy záchytů padělků v rozsahu celého kontejneru, ale množí se případy výskytu padělků jen u části zboží naloženého v kontejnerové zásilce. Padělky bývají zamíchány v nákladu mezi nezávadným zbožím. Odhalení takto ukrytých padělků lze dosáhnout jen důkladnou fyzickou kontrolou veškerého naloženého zboží.
Jen v uplynulém týdnu zajistili domažličtí celníci 3.840 párů padělků obuvi značky Converse.
 Od počátku letošního roku Celní úřad Domažlice zadržel v kontejnerových zásilkách z ČLR již na 85 777 ks zboží důvodně podezřelého z porušování některých práv duševního vlastnictví s vyčíslenou škodou přesahující 455 mil. Kč.

 

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky