CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 23.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Cizinci nabízejí po domácnostech padělky pil

Do obce Halže byli celníci přivoláni na základě podnětu místních občanů. Pět rumunských státních příslušníků nabízelo po domech k prodeji motorové pily za 9 tisíc korun. Pily oranžové barvy byly označeny značkou Steel a nebyly doloženy žádnou dokumentací či návodem na použití.
Tachovští celníci dvě pily zajistili pro důvodné podezření, že se jedná o padělky motorových pil značky STIHL a uvedeným jednáním dochází ke klamání spotřebitele.
Firma Andreas STIHL, spol. s.r.o., která zastupuje práva majitele ochranné známky, uvedla, že prodejem motorových pil v oranžovo šedé kombinaci barev na území ČR je porušována ochranná známka obrazová barevná, zapsaná u Úřadu průmyslového vlastnictví ČR.
Prodej padělků řetězových pil po domácnostech byl zaznamenán v minulých týdnech také v jiných regionech. Způsob prodeje je přitom jednou z indikací, že se může jednat o padělky. Originální nové výrobky STIHL lze koupit výhradně v síti kamenných obchodů autorizovaných prodejců.
Podle dostupných údajů mají padělky nízkou životnost, výkon i bezpečnost, přitom jsou nabízeny jen za mírně nižší ceny, než jsou ceny originálních produktů.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky