CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 30.04.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Kruhy do vody a dětská obuv pod celním dohledem

Západočeští celníci zajistili v tomto týdnu dvě zásilky se zbožím určeným pro děti ve věku do 3 let. Jednalo se o nafukovací kruhy do vody a dětskou obuv. Zboží původem z Číny proto bude zničeno nebo vyvezeno zpět mimo území EU.
 
Karlovarští celníci našli při kontrole kontejnerové zásilky s obchodním zbožím 190 kusů nafukovacích dětských kruhů do vody. Podle Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje, kterou celníci požádali o závazné stanovisko, výrobky nesplňují požadavky na bezpečnost stanovené zákonem o obecné bezpečnosti výrobků, zboží není doloženo prohlášením o splnění hygienických požadavků ani dokumentací podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Zboží bude zničeno pod celním dohledem.
 
Na Celním úřadu v Tachově celníci zajistili zásilku obsahující 927 párů botiček pro děti do 3 let. V tomto případě vydala závazné stanovisko Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje. Ke zboží nebyly doloženy potřebné doklady pro propuštění do volného oběhu, proto bude vyvezeno zpět mimo území EU.

zajištěné kruhy do vody
 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky