CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 17.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Na západě Čech odhaleny možné padělky, nekolkované spotřební zboží i marihuana


    V uplynulém víkendu měli západočeští celníci opět napilno. V sérii kontrolních zásahů odhalovali v příhraničních tržištích pirátské CD a DVD, zboží podezřelé z padělků, neznačené cigarety a lihoviny i skladovanou marihuanu. Veškeré podezřelé zboží bylo zajištěno.

  • Hloubkovou prohlídkou tří uzavřených prodejních stánků a přilehlých skladových prostor v tržišti v obci Folmava na Domažlicku, které byly provedeny na podkladě souhlasu státního zastupitelství, bylo nalezeno celkem 11.846 ks plagiátů hudebních a filmových CD a DVD. Škoda způsobená majitelům autorských práv případným uvedením zboží na trh byla v daném případě vyčíslena v částce přesahující 7.700.000 Kč.
  • Oděvní výrobky a sportovní obuv označené logy a symboly světových značek, které jevily znaky padělků, zajistili celníci na tržišti Svatá Kateřina na Tachovsku v jednom z prodejních stánků. Majitelům práv k ochranným známkám by byla prodejem tohoto zboží způsobena škoda přesahující 1,5 milionu Kč.

Pozitivní výsledky kontrolní činnosti zaznamenali rovněž celníci v Karlovarském kraji:

  • Ve skladovém prostoru jedné z budov na tržišti „Asia Central Bazar“ v Chebu objevili celníci v igelitové tašce 329,3 gr. marihuany, včetně uložených značných zásob květináčů a zeminy. V přistaveném dodávkovém vozidle bylo dále nalezeno zařízení pro vzduchotechniku a elektroinstalaci, které svědčí o tom, že se jednalo o připravené vybavení pěstírny marihuany. Případ byl, včetně zajištěných důkazních prostředků, předán k šetření příslušným orgánům Policie ČR.
  • Při prohlídkách prodejních stánků na tržnici Lipový dvůr v Aši bylo zajištěno

112.040 ks (tj. cca 560 kart.) skladovaných neznačených cigaret a 49 litrů lihovin, které nebyly označeny povinnou kontrolní páskou, jejichž uvedením na trh by byl státní rozpočet připraven o částku daňového úniku v hodnotě přesahující 322.000 Kč; a dále
- textilní výrobky a hodinky podezřelé z padělků a pirátské hudební a filmové tituly na CD a DVD, jejichž případným prodejem by byli majitelé příslušných práv duševního vlastnictví poškozeni ve výši újmy přesahující 2,5 milionu Kč.

  • 413 ks pirátských hudebních a filmových CD a DVD bylo zajištěno rovněž při kontrolách prodejních stánků na tržišti v Hraničné.

pirátská média skladovaná skrytě v cestovních kufrech disky skladované skrytou formou pirátské hudební a filmové tituly ve skrytých prostorách stánků
nalezená taška s marihuanou mezi květináči zajištěné neznačené cigarety


Bc. Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel.:   377 204 180
e-mail:  p.polanka@cs.mfcr.cz


Skočit na začátek stránky