CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 22.03.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Nálezy omamných látek na tržnicích přibývají

Západočeští celníci nalézají v poslední době při kontrolách na tržnicích omamné látky. Jen od pátku do neděle našli na tržnici Svatý Kříž na Chebsku 6,5 gr. heroinu, 15,5 gr. pervitinu a na tržnici na Folmavě 568 gr. marihuany.
Celníci se na odhalování omamných látek primárně nezaměřují, ve stáncích kontrolují zejména prodej nezdaněných cigaret a alkoholu nebo prodej padělků a napodobenin. Při svých kontrolách však využívají namátkově i služební psy, kteří omamné látky cítí a na přítomnost drogy v prodejním místě upozorní. Od února se jedná už o 5. případ nálezu omamných látek při kontrolách prodejních míst.

Kromě omamných látek bylo v prodejních místech nalezeno i jiné nelegální zboží. Na Svatém Kříži to bylo 121 kusů padělků kožené galanterie a textilu, které měla prodejkyně ukryté v osobním vozidle zaparkovaném před stánkem.
Na Folmavě celníci našli v zadní části stánku 904 kusů pirátských nosičů, z nichž by škoda majitelům autorských práv činila 407 tisíc korun. Ve stejné části stánku pak německý ovčák Said, který je cvičený na vyhledávání omamných látek, našel a škrabáním označil igelitovou tašku s rostlinnou látkou. Jak se následně testem NIK potvrdilo, jednalo se o marihuanu v již zmíněném množství.

nalezený pervitin nalezený heroin nalezená marihuana
 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky