CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 02.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Úkryt byl maskován zrcadlem

Úkryt nelegálního zboží vytvořený pomocí falešné stěny objevili chebští celníci v jednom ze stánků na tržnici Svatý Kříž. Vchod do utajeného prostoru byl zamaskován zrcadlem.
Celníci zde zajistili 607 kusů kabelek, peněženek a jiných galanterních doplňků a 128 kusů textilních výrobků, které byly nedovoleně označeny logy chráněných značek. Škoda způsobená majitelům práv k ochranným známkám ze zajištěného zboží byla odhadnuta na 9,5 milionu korun.

Kontroly zaměřené na prodej nelegálního zboží provádí celní správa před vánočními svátky permanentně, protože v tomto období se výskyt nelegálního zboží obvykle zvyšuje. Včera celníci kontrolovali také prodejní místa v Potůčkách, na Folmavě a Mariánských Lázních. V rámci těchto kontrol zajistili celkem 360 kusů nelegálního zboží.
Ochranné známky jsou v poslední době zneužívány zejména na opascích, kabelkách, peněženkách, hodinkách, slunečních brýlích a dalších drobnějších výrobcích. Neskrytá nabídka padělků oděvů a textilu se oproti předešlým rokům podařila vlivem častých kontrol  snížit. 

 

 

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky