CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 05.03.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci zasáhli na Folmavě proti prodejcům padělků a napodobenin

Útvar Odhalování celních a daňových podvodů Celního ředitelství Plzeň v sobotu 3.3.2012 úspěšně zakončil další akci zaměřenou proti výrobě a distribuci pirátských nosičů.
 Při domovní prohlídce obytného domu v obci Folmava a prohlídce prodejního stánku na tržnici Folmava celníci zajistili 7.071 kusů pirátských CD a DVD nosičů, které se v rodinném domě vyráběly a ve stánku pak nabízeli zákazníkům. Z nelegální činnosti spočívající v porušování autorského práva jsou podezřelí dva muži vietnamské státní příslušnosti, přičemž jeden z nich byl přímo v prodejním stánku zadržen. Originální zvuková a hudební média by v zajištěném množství představovala hodnotu 4,5 milionu korun. 

 Na folmavské tržnici proběhla o víkendu ještě běžná kontrola prodejních stánků, při které celníci opět narazili na tzv. maskované padělky. Jednalo se o obuv, která je přímo od výrobce upravena tak, že se na první pohled jeví jako neznačkové zboží, ale značka je na výrobku skryta a objeví se až po odstranění zakrývací vrstvy. Takto upravené padělky je pak složitější odhalit jak při jejich dovozu, tak na stáncích.
 Celníci tentokrát odhalili 181 párů sportovní obuvi, která byla popsaným způsobem nedovoleně opatřena ochrannými známkami Nike a Jack Wolfskin a Converse. Originální zboží by dosahovalo hodnoty 500 tisíc korun. I v tomto případě bylo zboží zajištěno a provádí se další šetření.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky