CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 16.07.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

V usedlosti na Chebsku fungovala výrobna padělků a pěstírna marihuany

V zemědělské usedlosti v obci Chvoječná na Chebsku našli celníci z útvaru Odhalování celních a daňových podvodů CŘ Plzeň dílnu na padělky. Akce směřovaná proti výrobcům padělků nesla název Gigant. Při provádění domovní prohlídky celníci nečekaně objevili kromě padělatelské dílny v jednom z objektů dobře ukrytou pěstírnu marihuany.
 Domovní prohlídku celníci provedli před víkendem na příkaz soudce ve třech budovách zemědělské usedlosti. Ve stáji našli dvanácti hlavový vysokorychlostní vyšívací stroj, zn. Tajima, šicí stroje, příslušenství a výpočetní techniku sloužící k pořizování značek na galanterní výrobky. Hodnota vybavení dílny byla odhadnuta na 1.250. 000 Kč. 
 V obytné části objevili za skříní dveře, které vedly do sklepních prostor. Ve třech sklepních místnostech byla vybudována pěstírna marihuany s 81 kusy až 150 cm vysokými rostlinami marihuany. Pěstírna měla důmyslně řešený systém odvětrávání. Vybavení pěstírny (motory, filtry, lampy, apod.) má hodnotu asi 850.000 Kč.
 Stovku již vyhotovených padělků zajistili celníci ve vozidle, které před zahájením prohlídek vyjíždělo z usedlosti.
 V době domovní prohlídky bylo v usedlosti zjištěno 7 osob, přičemž konkrétní pachatel přečinu porušování práv k ochranné známce a jiným označením bude ustanoven při probíhajícím trestním řízení.
 Případ odhalené pěstírny si po zadokumentování případu převzala policie ČR.
 Jedná se od května o čtvrtou padělatelskou dílnu na Chebsku odhalenou plzeňskými celníky.

por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky