CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 12.12.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci a policisté zadrželi devět prodejců padělků

    V sobotu 10. prosince 2005 provedli pražští celníci a policisté další společnou kontrolní akci ve velkoobchodní tržnici v Praze 4 - Libuši. Při ní zadrželi devět osob a tisíce padělků značkového zboží.

    Na pět desítek příslušníků ozbrojených sborů obsadilo v půl druhé po poledni místa, v nichž prodejci nabízeli padělky značkového zboží. Celníci spolu s policisty zadrželi na místě devět osob, které falzifikáty nabízely k prodeji a zajistili 16.452 kusů textilního a spotřebního zboží porušující práva k ochranné známce. Z pultů velkotržnice odvezli kontroloři především textilní výrobky, ale také různé hračky. Vše opatřené falzifikáty značek světových výrobců.

    Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na osm milionů korun.

    Všem zadrženým osobám hrozí vysoké peněžní pokuty či trest odnětí svobody až na dva roky za porušování práv k ochranné známce.

    V letošním roce se jedná již o několikátou kontrolu pražských tržnic prováděnou tímto způsobem – zaměřenou na dopadení prodejců falzifikátů. Celkem bylo při těchto kontrolách zadrženo 57 osob a zajištěno 63.218 kusů zboží v úhrnné hodnotě 41 milionů korun.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 293
mobil: 604 290 443
fax: 224 228 758
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky