CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.09.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci opět odhalili další podezřelé dálniční kupóny

    Za poslední týden zajistili středočeští celníci dvacet dva dálničních kupónů v celkové hodnotě 287.000,-Kč, u kterých pojali podezření o jejich pravosti.

    V rozmezí posledních sedmi dnů se během kontrol prováděných středočeskými celníky podařilo zajistit v rámci kraje dvacet dva dálničních kupónů vykazujících znaky padělků. V devatenácti případech se přitom jednalo o kupóny nejvyšší nominální hodnoty 14.000,-Kč vydané pro nákladní automobily. Nejvíce dálničních kupónů bylo v rámci Středočeského kraje zadrženo celníky v oblastech Kladenska, Mělnicka a nově též Benešovska.

    Všechny podezřelé kupóny byly zaslány k odborné expertíze celně kriminalistickému pracovišti Generálního ředitelství cel. Prokáže-li se, že se jedná o padělky, postoupí celníci všechny případy příslušným orgánům Policie České republiky k dalšímu šetření.

Během uplynulých dvou měsíců bylo při kontrolách prováděných celníky na pozemních komunikacích zadrženo zhruba již sto dvacet tři podezřelých dálničních kupónů, z toho přibližně čtyřicet pět v rámci Středočeského kraje.


Milan Poncar
pracovník vztahů k veřejnosti CŘ Praha
tel: 261 334 123
fax: 261 334 120
mobil: 736 529 953
e-mail: poradenstvi1701@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky