CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 24.10.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Další padělky v kontejneru z Číny


    V úterý 24. října odhalili celníci na kontejnerovém překladišti v Praze Uhříněvsi  tisíce pravděpodobných padělků značkových dětských kalhot.

    Celníci ze specializovaného pracoviště vybrali, po předchozí analýze rizikových dovozů ze zemí jihovýchodní Asie, ke kontrole zásilku textilu z Číny. Během ní odhalili v útrobách kontejneru 4.680 kusů dětských kalhot opatřených ochrannou obrazovou známkou „REAL MADRID CLUB DE FUTBOL“ a 6.336 kusů označených slovní ochrannou známkou „HUCK’S“. Příjemcem zboží se měla stát slovenská právnická osoba se sídlem v Bratislavě.

    Celníci pro důvodné podezření z porušení práv k ochranné známce textilní výrobky přemístili pod svůj přímý dohled a v nejbližší době učiní právní kroky k zajištění těchto pravděpodobných padělků. Škoda způsobená majitelům ochranných známek byla předběžně vyčíslena na částku 16,5 miliónů korun.

    Od počátku měsíce je to již devatenáctý případ odhalení padělků pražskými celníky. Při různých kontrolních akcích zajistili celkem 30.711 kusů napodobenin, a škoda způsobená majitelům ochranných známek dosáhla částky 46,5 miliónů korun.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky