CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 15.11.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci zajišťují padělky obuvi i v centru Prahy


    Během pondělí a úterý tohoto týdne zajistili pražští celníci ve dvou prodejnách v centru Prahy stovku padělků sportovní obuvi.

    V prvním případě odhalili kontroloři z Celního úřadu Praha 1 v prodejně na Králodvorské ulici osmašedesát párů sportovní obuvi. Na místě zajistili všechno skladované a nabízené zboží podezřelé z porušování práv vlastníka ochranné známky NIKE. 

    Včera pak celníci odhalili v prodejně na pražském Václavském náměstí šestadvacet párů sportovní obuvi podezřelé z porušení práva vlastníka chráněného vzoru značky ADIDAS. Zástupce majitele ochranné známky celníkům podezření na místě potvrdil.

    Uvedené případy dokazují skutečnost, že se celníci nesetkávají s padělky značkového zboží jen na tržnicích, ale v poslední době také v běžných prodejnách umístěných v lukrativních částech hlavního města.
 
    Jen za měsíc říjen skončilo ve skladech pražských celníků 45.203 kusů textilu a obuvi zajištěných v rámci osmnácti různých kontrolních akcích. Škoda způsobená majitelům ochranných známek dosahuje částky 65 miliónů korun.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky