CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 23.03.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celní ředitelství Praha odměnilo zaměstnance

  Ve středu 21. března proběhlo na Celním ředitelství Praha slavnostní setkání ředitele Celního ředitelství Praha  s pěti zaměstnanci Celní správy, kteří byli odměněni za pomoc při dopravních nehodách.
 
K první dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 25. ledna nedaleko Barrandovského  mostu. Příslušníci hlídky mýtného elektronického systému Celního úřadu Praha D5 nstržm. Martin Libiš a nstržm. Marcel Szamszeli projíždějící služebním vozem okolo dopravní nehody neztratili duchapřítomnost a ze zdemolované kabiny havarovaného kamionu pomohli vyprostit a ošetřit zraněného řidiče. Poté zajistili místo dopravní nehody a přivolali záchrannou službu a policii.

Přesně o 14 dnů později, ve čtvrtek 8. února došlo k vážné dopravní nehodě na rychlostní komunikaci R7. Hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Kladno ve složení nstržm. Jiří Adlt, nstržm. Tomáš Šutera a nstržm. Pavel Mišún okamžitě poskytla pomoc zraněným, přivolala záchrannou službu a do příjezdu policie řídila dopravu.
 
V dnešní hektické a uspěchané době plné lidské nevšímavosti, nám všem naši kolegové připomněli, jak se k sobě správně chovat, za což jim patří obrovský dík a obdiv nás všech.
 
 

  

Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha
 
tel.: 261 334 122
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfcr.cz
      
Skočit na začátek stránky