CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 26.07.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Kontroly nelegální zaměstnanosti v Praze a středních Čechách

V tomto týdnu provedli pražští a středočeští celníci celkem čtyři kontroly zaměřené na nelegální zaměstnávání cizinců. V rámci uvedených kontrol bylo zjištěno celkem 25 cizinců pocházejících ze zemí mimo EU, kteří neměli pro vykonávanou činnost náležité pracovní povolení. Nejčastěji se jedná o státní příslušníky Ukrajiny a Vietnamu.
Při těchto kontrolách bylo zjištěno, že nejčastější případy nelegálního zaměstnávání cizinců jsou ve stavebnictví, v oblasti obchodu a služeb nebo v nejrůznějších gastronomických provozovnách a stáncích  s rychlým občerstvením.
Všechny zjištěné případy předávají celníci k řešení příslušným úřadům práce. Za nelegální zaměstnávání může být zaměstnavateli uložena pokuta až do výše dvou milionů korun.
Jednu z těchto kontrolních akcí zaměřenou na nelegální zaměstnávání cizinců provedli pracovníci mobilní skupiny Celního úřadu Praha 1 v součinnosti s Městskou policií pod názvem  „KIOSEK“. Začátek akce byl naplánován na 21:00 a cílem byly stánky s rychlým občerstvením na  pražském Václavském náměstí.  Celkem bylo zkontrolováno osm stánků a  23 cizinců, z nichž šest nepředložilo platné pracovní povolení.
Celní ředitelství Praha má z akce KIOSEK videodokumentaci.

 


 


  
Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 122
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky