CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 02.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Kontrola nelegální zaměstnanosti na Benešovsku

 Ve čtvrtek 1. listopadu se benešovští celníci, ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie, zaměřili na kontrolu nelegální zaměstnanosti.

Pracovníci celního úřadu a policisté si tentokráte vybrali ke kontrole nelegálního zaměstnávání cizinců areál jednoho z logistických center průmyslové zóny v obci Jažlovice u brněnské dálnice D1. Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy vykonávalo v objektu celkem třicet cizinců ze zemí mimo Evropskou unii. V osmnácti případech se jednalo o dělníky z Ukrajiny, tři pocházeli z Ruska a devět z Vietnamu. Všech třicet kontrolovaných cizinců nepředložilo platné pracovní povolení a jedna osoba rovněž porušila zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky.

Celníci a policisté si tuto průmyslovou zónu nevybrali náhodou. Začátkem letošního roku tam při kontrolní činnosti objevili devatenáct nelegálně pracujících cizinců různých národností.

 Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti byl postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce Praha - východ. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

 

 


Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 122
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky