CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci opět odhalili nelegálně pracující cizince

V pondělí 5.listopadu 2007 odhalili kladenští celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie a pracovníky Úřadu práce Beroun třiatřicet nelegálně pracujících cizinců.

Bezmála dvě desítky celníků a policistů se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřily na areál české společnosti sídlící nedaleko města Beroun. Při kontrole bylo zjištěno, že práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy, vykonávalo v objektu třiatřicet cizinců ze zemí mimo Evropskou unii. Z větší části se jednalo o dělníky ukrajinské národnosti. Dva z nich navíc příslušníci cizinecké policie eskortovali k dalším úkonům pro podezření z porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky.

Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti byl postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce Beroun. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

Během posledních dní se jedná již o druhou úspěšnou akci provedenou v souvislosti s kontrolou zaměstnávání cizích státních příslušníků. Minulý týden benešovští celníci odhalili třicet nelegálně pracujících cizinců z východní Evropy a Asie vykonávajících práci v areálu jednoho z logistických center průmyslové zóny v obci Jažlovice.

 


Milan Poncar
pracovník vztahů k veřejnosti
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 123
fax: 261 334 120
mobil: 736 529 953
e-mail: poradenstvi1701@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky