CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.10.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci překvapili trhovce

Bezmála deset tisíc kusů nelegálního zboží v hodnotě téměř sedmi milionů korun zajistili celníci při včerejší součinnostní kontrolní  akci na tržnici v obci Loučná pod Klínovcem.
Kontrolní skupina složená z deseti celníků, tří inspektorů ČOI a čtyř příslušníků cizinecké a pohraniční policie, kteří poskytli kontrolorům ochranu se svými psy, zaskočila trhovce v odpoledních hodinách. Prchající stánkaři nestihli ani pozavírat své stánky.
Celníci s inspektory  zkontrolovali dvanáct stánků, v nichž nalezli značné množství hudebních a obrazových nosičů a plagiátů textilu. Mezi devíti sty padesáti kusy zajištěného textilu převažovaly výrobky zimní kolekce (svetry, mikiny, bundy). Přes 7 tisíc kusů CD nosičů a téměř 2 tisíce kusů DVD nosičů však  tvořilo největší část z odvezeného zajištěného zboží. 
Celková hodnota zajištěného zboží porušujícího autorská práva a některá práva duševního vlastnictví činí 6 707 270 korun.

Od začátku roku provedli chomutovští celníci na tržnicích ve svém regionu přes tři desítky úspěšných kontrol, při nichž  zajistili nelegální zboží v hodnotě přesahující 71 milionů korun. 


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky