CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 27.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kontrola odhalila na Liberecku nelegální zaměstnávání cizinců

     Pět nelegálně zaměstnaných cizinců a dva cizinci neoprávněně pobývající na území ČR -  to je výsledek včerejší kontrolní akce, která měla prověřit  legální zaměstnávání cizinců. Celníci se tentokrát zaměřili na tři firmy sídlící v  Liberci. Jedna společnost s ručením omezeným zaměstnávala na výkopové práce kromě čtyř občanů České republiky také tři cizince. Dva občané z Ukrajiny a jeden z  Moldávie však neměli řádná povolení k zaměstnání. Oba Ukrajinci měli navíc propadlá víza. Celníci dále navštívili dvě zámečnické provozovny. I zde  neměli čtyři občané z Ukrajiny vykonávající práci u soustruhu řádná povolení k zaměstnání.
     Všechna  zjištěná porušení zákona o zaměstnanosti předali pracovníci celní správy   k dalšímu řešení příslušnému Úřadu práce v Liberci. Dva cizince pobývající na území ČR neoprávněně  předali cizinecké policii, která s nimi zahájila správní řízení o vyhoštění.
     Zaměstnávání cizinců v Libereckém kraji kontrolují celníci z Celních úřadů Liberec a Česká Lípa. Za první tři měsíce tohoto roku provedli 18 kontrol. V osmi případech vzniklo kontrolou podezření, že firmy zaměstnávají cizince k jejichž legálnímu  zaměstnání chybí potřebné pracovní smlouvy.

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky